OTURMA GRUBU ALMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

09-07-2021 15:52
OTURMA GRUBU ALMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

OTURMA GRUBU ALMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

 

Koltuklar evlerimizin en önemli mobilyalarıdır. Evlerimiz için yaptığımız ciddi yatırımlardır ve alırken dikkatli davranmak doğru tercihleri yapmak son derece önemlidir. Çoğu zaman işten eve gelince dinlendiğimiz, ailemizle vakit geçirdiğimiz, kafamızı dağıtmak için film izlediğimiz, kalabalık arkadaş buluşmalarına sahiplik eden koltuklarımız hayatımızda düşündüğümüzden de büyük bir yere sahiptir. Yıllarca bizlere, yaşamımıza eşlik eden, tüm bu değerli anların yaşandığı koltuklarımızın sağlamlığı, rahatlığı, işlevselliği de seçim yaparken göz önünde bulundurulmalı.

Salonunuz için doğru oturma grubunu bulmak için aşağıdaki ipuçlarını takip edin.

1-Almadan Önce Mutlaka Deneyin

Bu adım koltuk seçiminde yapılması gereken en basit ama en önemli detaydır. Rahat olun ve mağazaya gidin oturun ve sizin için doğru yükseklik ve derinlikte mi bakın veya uzanın ve uzanmanız için yeterince uzun mu emin olun. Görsel önemlidir ama rahatlık her şeydir, koltuğunuzu almadan önce tüm ailenizle gidip deneyin ve sizler için uygun olup olmadığına bakın. Süngerinin sizin için yeterli yumuşaklıkta olup olmadığını denemeden sizden başka kimse bilemez unutmayın.

2-İskeletin Kalitesi

Oturma grupları evlerimiz için yaptığımız ciddi yatırımlardır. Yaptığımız yatırımın karşılığını uzun süre kalitesi bozulmadan kullanabileceğimiz mobilyalar ile almak istemek en doğal hakkımızdır. Yaşam alanlarımız için seçtiğimiz mobilyalarda kullanılan malzemeyi öğrenmek ve buna göre tercih yapmak da atılacak doğru adımlardandır. Bütçemiz dahilinde evlerimizin içindeki yaşama adapte olabilecek, aşınma ve yıpranmayı minimumda tutabilecek kalitedeki iskelete sahip mobilyaları tercih etmek son derece akıllıca olacaktır.

3-Süngerin Kalitesi

Koltuğun iskeletinde kullanılan malzemenin kalitesi kadar minderinde kullanılan süngerin de kalitesi oldukça önemlidir. Kanepelerde sıklıkla tüy, köpük ve elyaf dolgu malzemeleri kullanılmakta. Tüyler ne kadar yumuşak ve rahat olsa da dolgunluğunu çabuk kaybeden malzemelerdir ve sıklıkla kabartılmak isterler. Köpük ve elyaf malzeme de zamanla düzleşerek şekillerini kaybederler. Bu konuda en doğru tercih hem sağlamlığı hem de yumuşaklığı barındıran orta kısmı köpük ve elyaf dolgu etrafı da tüylerle çevrelenmiş ikisi bir arada dolgulu koltukları tercih etmek olacaktır.

4-Kumaş Seçimi

Koltuğumuz için doğru kumaşı seçmek hem yansıtmak istediğimiz tarz hem de kullanım kolaylığı açısından son derece önemlidir. Sentetik kumaşlar oldukça dayanıklıdır ama sıcak havalarda daha fazla terlememize neden olabilirler; keten, pamuk gibi doğal içerikli kumaşlar ise sentetikler kadar dayanıklı olmasa da terletmediği için kullanımı çok daha avantajlı olabilir.

İster cesur bir renk veya desene sahip bir kumaş tercih edelim istersek de doğal tonlarda bir renge sahip kumaş tercih edelim önemli olan seçimlerimizin bizleri yansıtıyor olmasıdır. Koltuklarımız bütün bir salonun odak noktasında olacağı için, her gördüğümüzde bizleri gerçekten mutlu eden bir görünüme sahip olasına özen göstermeliyiz. Bunun içinde kumaş tercihlerimiz önem verilmesi gereken bir ayrıntıdır.

5-Salonumuzun Ölçülerine Uygun Mu?

Evimizin boyutuna uymayan mobilya satın almaktan daha kötü çok az şey vardır. Bu sebeple koltuk almaya karar verdiğimizde yapmamız gereken il şey doğru ölçüleri almaktır. Mezuramızı elimize alalım ve odamıza sığabilecek en büyük koltuk ölçülerini aldığımızdan emin olalım. Seçeceğimiz mobilya kapı ve pencerelerin açılıp kapanmasına engel olmamalı, oda içerisinde hareket edeceğimiz alanları kısıtlamamalı. Evimizin içinde daha küçük alanlarımız var ise daha ince hatlı mobilyalar tercih edebilir veya köşe takımları kullanabiliriz.

Gözden kaçan başka bir detaysa mobilyalarımız eğer monte edilmiş olarak eve gelecekse kapılardan ve binanın merdivenlerinde geçebilecek boyutlarda olmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.