KÜÇÜK SALONLU EVLER İÇİN DEKORAYON FİKİRLERİ

09-07-2021 15:50
KÜÇÜK SALONLU EVLER İÇİN DEKORAYON FİKİRLERİ

KÜÇÜK SALONLU EVLER İÇİN DEKORAYON FİKİRLERİ

 

Küçük salonu olan bir evde yaşadığımızda ihtiyaçlarımızı karşılamak genellikle zor olur. Benim için küçük salonu dekore etmek zor bir yapbozu tamamlamaya çalışmak gibidir. Hiç kuşkusuz ki tüm zorluklara rağmen işin sonunda daha büyük bir mutluluk ve tatmin yaşarız. Unutmayalım ki küçük bir alanı dekore etmek için her zamankinden fazla hayal gücüne ihtiyaç vardır, böylece salonumuz bize ait çok daha fazla parça taşır. Bu da vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz salonumuzun çok daha değerli hale gelmesini sağlar.

Bazı küçük ipuçları ve akıllı çözümlerle işleri kolaylaştırmak pek de zor değil.

Aşağıdaki yazımızda küçük salonunuz için uygulayabileceğiniz 7 basit ipucu bulunmakta.

 

1-Perde Seçimi:

Küçük alanlara perde seçerken duvarla aynı veya yakın renk seçmek ortamı daha geniş gösterir. Ayrıca tavandan yere kadar uzanan perdeler ortamın daha yüksek gözükmesine yardımcıdır.

Perde seçimindeki başka bir önemli detay ise içeri giren günışığını kesmemesine özen gösterilmek. Hayal tül perde modellerini tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Son zamanlarda popüler olan fon perdeleri seçerken de akışkan bir kumaş olmasına ve açık parlak renkler de olmasına özen gösterilmeli.

2-Işık:

Büyük pencereler en güzel doğal ışık kaynağıdır. Oda ne kadar çok günışığı alırsa o kadar büyük ve ferah algılanır. Eğer yeterince büyük doğal ışık kaynağınız yoksa bunu tavan ve yer aydınlatmalarıyla desteklemek gerekir.

3-Renk Seçimi:

Duvarlarda açık ve parlak renkler kullanmak ışığı yansıtacağı için ortamın daha geniş algılanmasını sağlar. Şampanya, krem, bej vb. tonlar tercih edilebilir.

Zemin renginde çoğu zaman koyu tonlarda ahşap renkleri tercih edilse de küçük bir alanda duvarla aynı veya yakın renkte olan açık tonlarda döşemeler seçilerek ortamda bir bütünlük ve akıcılık sağlanıp ortamın daha büyük algılanmasına neden olacaktır.

Mobilyalarda ise beyaz, krem veya ahşap tonları en ideal seçimler olacaktır. Eğer ortama farklı renkler katılmak istenirse de açık ve parlak tonlar tercih edilmeli.

En çok dikkat edilmesi gereken nokta ise eşyaların uyum içinde olmasıdır. Karmaşa ortamın daha dar algılanmasını sağlar.

4-Mobilya seçimi:

Büyük ve hantal koltuklar yerine daha modern ince ve hafif yapılı olanları tercih etmek en doğru seçim olacaktır. Özellikle koltuk seçiminde köşe takımları kullanmak alandan kazanmaya ve daha ferah bir hava yakalamaya yardımcı olacaktır.Ayrıca yerden yüksek koltuk tercih etmek ormanın daha geniş gösterir ve temizlikte kolaylık sağlar.

Dar alanlarda mobilya seçerken önem verilmesi gereken şeylerden biri de fonksiyonel ürünler seçmektir. Daha fazla depolama alanı sağlayacak çekmeceli orta sehpalar, ihtiyaç duyulduğunda daha fazla misafir ağırlamaya yardımcı olacak açılır kapanır yemek masaları, katlanır sandalyeler vb. ürünler küçük alanlarda hayat kurtarır.

Mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de daha ince ayaklı sandalyeler masalar ve sehpalar seçmektir. Böylece alanda devamlılık sağlayarak ortamın daha geniş algılanmasına yardımcı olur. Yine masa sandalye veya sehpa seçiminde şeffaf veya cam materyallerden tercih ederek aynı akıcılık sağlanabilir.

5-Dekorasyon:

Dar alanlarda ortamı büyük göstermenin en basit yollarından biri ayna kullanmaktır. Aynalar ışığı yansıttığı ve ortama derinlik sağladığı için daha geniş bir yerde olduğumuz hissi uyandırır.

Doğru tablo seçimi ile yaratılan illüzyon ile ortamı daha büyük ve derin göstermek mümkün. Canlı ve parlak renkteki tablolar özellikle doğa, deniz manzaraları, ileriye uzanan yol gibi sonsuzluk hissi veren tablolar tercih edilmeli. Duvarları çok fazla tabloyla doldurup ortamı kalabalıklaştırmak yerine doğru noktaya yerleştirilen bir tablo ile ortama derinlik katmak mümkün.

Büyük ve alanı kısıtlayan TV üniteleri tercih etmek yerine TV’yi duvara monte etmek yerden tasarruf etmeye yardımcı olacaktır. Eğer bu görüntü hoşunuza gitmezse daha az yer kaplayan TV sehpaları tercih edebilir veya dekoratif raflar kullanarak kendi TV ünitenizi tasarlayabilirsiniz.

6-Halı Seçimi:

Bütün bir yeri kaplayan büyük halılar daha büyük alanda olduğumuz izlenimi verir. Odanın zemininde tercih edilecek küçük bir halıdansa mobilyaların altına kadar uzanan büyük halılar ortamın daha büyük algılanmasına sebep olur.

7-Mobilyaların yerleşimi:

Duvara dayanmış mobilyalar sıkışıklık hissi uyandırır. Ne kadar az olsa da mobilya ile duvar arasında mesafe bırakmak ortamda daha fazla alan varmış hissi verir bu da ortamı daha büyük gösterir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.